İstanbul Şile’li 17 yaşındaki 12.Sınıf öğrencisi Bedirhan AÇIK Polonyada düzenlenen Budokaido şampiyonasında 60 kiloda DÜNYA ŞAMPİYONU ünvanını kazandı.
İstanbul’un Şile ‘de Sortullu Köyü’nde dünyaya hayata gözlerini açan 17 yaşındaki sporcu Bedirhan Açık, Budokaido branşında elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. 2016 yılından bu yana aktif olarak spora hayatını sürdüren genç sporcu, son zamanlarda tercihini Budokaido sporuyla ilgilendiği öğrenildi.
Bedirhan Açık’ın spor yolculuğu küçük yaşlarda başlamış,7 yaşından bu zaman antrenörü Mehmet Yabancı ile birlikte çalışan Açık, ilk şampiyonluğunu memleketi Şile’de düzenlenen organizasyonda Wushu Kungfu dalında elde ettiği öğrenildi.
Eğitim hayatını Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sürdüren ve son sınıf öğrencisi olan Açık, spor ve akademik yaşamını bir arada başarıyla yürütüyor.
Genç sporcu, Budokaido branşında üst üste iki yıl Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı. 12-15 Şubat tarihlerinde Yalova’da düzenlenen Budokaido Türkiye Şampiyonası’nda 60 kilogram kategorisinde bir kez daha zirveye çıkarak şampiyonluk unvanını pekiştirdi.
Uluslararası arenada da Türkiye’yi gururlandıran Bedirhan Açık, 24-25 Nisan tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilen Budokaido Dünya Şampiyonası’nda -60 kilogram kategorisinde mücadele ederek dünya şampiyonu oldu.



















