Şile’nin gelecek vizyonuna katkı sağlayacağı belirtilen Şile Belediyesi Hizmet Binası ile Hükümet Konağı proje alanı inşa çalışmaları Fore Kazık çalışmalarıyla hızla devam ediliyor. Temel atma aşamasına gelinmesi için çalışmaların devam ettiği gözlemlendi.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre Projenin İlçede genel ihtiyaç haline gelen m evcut kamu yapılarının birbirinden ayrık olması, vatandaşların mekânsal ihtiyaçlarına karşılık verememesi nedeniyle, İlçe merkezinde bulunan kamu yapılarını aynı alanda toplayarak bir yönetim merkezi oluşturmak hedeflenmektedir denildi. Ayrıca İlçenin büyümesi, nüfus yoğunluğunun artması buna bağlı olarak daha iyi hizmet için artan personel sayısına mevcut yapıların yeterli olmaması, kullanımda olan Kaymakamlık ve Belediye hizmet birimlerimizin birbirinden ayrık olması sebebiyle, vatandaşa ihtiyaçlarına karşılık verememesi bir çok birimin ayrı yerleşkelerde bulunması birimlerin organize olarak çalışamaması nedenleri, birlikte bütüncül bir tasarım yaklaşımı ile, kamunun ihtiyaçlarına cevap verebilen, vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek adına, yeni bir yapıya ihtiyaç olması sebebiyle; Balibey Mahallesinde Atatürk Caddesi, 42 ada 120 parsel üzerinde toplam 22.798 metre kare alanda 2 blok şeklinde tasarlanan projede belediye hizmet binası bodrum kat zemin kat birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 5000 m2 alandan oluşacağına dikkat çekildi.
Belediyenin dağınık olan tüm birimlerini içinde barındıracak olan yapının çevresi kent parkı olacak şekilde peyzaj alanlarıyla tasarlanmış.
Kaymakamlık Binası ise yine aynı alan içerisinde bodrum, kat zemin kat, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 5000 m2 alandan oluşacağına dikkat çekildi. Kaymakamlığın ayrı binalarda hizmet veren tüm birimleri aynı yapı içerisinde toparlanarak ilçenin yeni yönetim merkezi oluşturulmuş olacağı vurgu yapıldı.
İlçenin geleceğine yaklaşık 50-60 yıl sonrasında da hizmet kesintisiz hizmet vereceğine vurgu yapıldı.