Cumhuriyet’in 99. yıl dönümü Şile’de yüzlerce vatandaşın katılımıyla kortej yürüyüşüyle coşkuyla kutlandı.
Şile Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü Üsküdar Caddesi Kent Meydanı’nda buluşan yüzlerce vatandaşların yanı sıra , İlçe Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Hv Svn Albay Mehmet Sutaşır ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı,Kamu Kurum Amirleri,Siyasi Parti Temsilcileri,STK Temsilcilerinin katıldığı kortej Üsküdar caddesi,Cumhuriyet Caddesi ve Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şile ziyareti sonrası talimatıyla yapılan ve adına Atatürk Yolu adı verilen yolda son bulan kortej 29 Ekim’e Cumhuriyet Bayramına özel açılışı gerçekleşen Marina Deniz Sahnesinde bir araya geldiler. Coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Suat Erdem Şilelilere unutulmaz bir konser verdi. Marina Deniz Sahnesi’nde konser veren şarkıcı vatandaşlara müzik keyfi yaşattı.
Suat Erdem’in sahnedeki performansı katılımcıların beğenisiyle karşılanırken konser sırasında çalınan İzmir Marşı,Dağ Başını Duman Almış gibi marşlara eşlik eden katılımcılar Ay Yıldızlı Türk Bayraklarıyla eşlik ettiler.Ayrıca Konser sırasında marşların yanında dans edenler ve çalınan hareketli türkülere eşlik eden vatandaşlar ve Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ile karşılıklı çiftetelli oynamaları soğuk esen rüzgara rağmen konserde sıcak görüntüler yer aldı.
BELEDİYE BAŞKANI İLHAN OCAKLI: NİCE .100.YILLARA
Düzenlenen konser etkinliğinde Şile Belediyesi tarafından ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de para ödülü verildi. Başkan Ocaklı, yaptığı konuşmada, “Öncelikle 99’uncu yıl dönümünde Cumhuriyetimiz kutlu olsun.
Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. İnşallah 100’üncü yılında daha büyük farklı bir coşkuyla kutlarız. Nice 100 yıllara inşallah hep birlikte. Bu akşam güzel bir kortej oldu, kortejin ardından marina bölgemizdeki deniz sahnemizde bir konser gerçekleştirdi, bu konser bir ilk eski adıyla dolgu alanı olarak bilinen alan artık etkinlik alanı olarak her etkinliğe yenilenmiş haliyle hazırdır hayırlı olsun dedi.