Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Saffet Peksoy ve beraberindeki heyet Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Kıbrıs Gezisi için teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.
Ziyaret sırasında geziye katılan gaziler, o günlerde hafızalarına kazınan pek çok olayı adeta yeniden yaşadıklarını ifade ederek hazırlanan programdan memnuniyetlerini ifade ettiler.
Kıbrıs programına eşlik eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da ziyaretten duyduğu memnuniyet ile başladığı konuşmasında “Gazilerimizle beraber bizde, o dönemlerde yaşanan olaylara adeta şahitlik ettik. Gazilerimizin büyük bir duygu yoğunluğu ile anlattıkları bizleri derinden etkiledi. Kıbrıs destanının yaşayan kahramanlarına, kıymetli gazilerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Onlar için her ne yaparsak yapalım verdikleri mücadelenin karşılığı olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Şileli Gazilerin Anıları Belgesel Film ve Sözlü Tarih Kitabı Olacak
Edinilen bilgilere göre Başkan İlhan Ocaklı’nın talimatları doğrultusunda gazilerin hafızalarında yer tutan olaylar belgesel film ve sözlü tarih kitabı projesiyle gelecek nesillere miras olarak bırakılacak. 2023 yılı içerisinde tamamlanması planlanan belgesel filmin önemli film festivallerinde gösterilmesi hedefleniyor denildi.