İstanbul’un Şile ilçesinde, denize girmenin yasak olduğu Karakiraz İncekum Sahili’nde denize giren 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. 4 kişi ekipler tarafından kurtarılırken, açığa sürüklenen 54 yaşındaki Abdurahman M. için arama çalışmaları sürüyor.
Olay, saat 15.15 sıralarında Şile’ye bağlı Karakiraz İncekum mevkisinde meydana geldi. Şiddetli dalga ve olumsuz deniz koşulları nedeniyle Şile Kaymakamlığı’nın açık alanlarda denize girmeyi yasaklamasına rağmen, 5 kişinin denize girdiği öğrenildi.
Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle boğulma tehlikesi geçiren 4 kişi kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
Özbek asıllı olduğu öğrenilen Abdurahman M. (54) ise kuvvetli akıntı ve dalgaların etkisiyle açığa sürüklenerek gözden kayboldu. Şile Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekipleri, deniz ve kıyı hattında arama-kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yetkililer, olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle vatandaşları yasaklı plajlar ve kontrolsüz alanlarda denize girmemeleri konusunda bir kez daha uyar.

















