Şile Harmankaya bölgesi Ağlayan Kaya sahiline yakın noktalarda keçinin bile inmekte zorlanacağı yerlere insanlar iniyor. Ne yazık ki; doğanın eşsiz güzelliğini keşfetmek elbette güzel ama geride bırakılan çöpler bu güzelliği yok ediyor.
Ulaşımı neredeyse imkânsız olan bölgede ciddi bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. İSTAÇ kıyı temizleme ekipleri çöpleri topladı ancak bulunduğu konum nedeniyle dışarı çıkaramadı. Ağlayankaya Uzunkum bölgesinde görev yapan Cankurtaran ekiplerinin desteğiyle kanolar kullanılarak çöpler torbalar halinde tek tek kıyıya tahliye edildi. Uzun süren çalışma sonrasında doğa yeniden nefes aldı.
Yetkililer hava sıcaklığı hafta sonu ilçemizde yoğunluk olacağı beklenmekte bizim sizlerden tek isteğimiz var: Lütfen gittiğiniz yeri temiz bırakın. Bir çöpü geri götürmek birkaç dakikanızı alır, ama o çöpü bu bölgelerden çıkarmak saatler süren büyük bir emeğe mal oluyor çağrısı yaptılar.
Doğayı korumak hepimizin sorumluluğu
Yetkililer kısa zaman önce maalesef bu kez başka bir üzücü manzarayla karşılaştık. Mangal yakıldı, közler sönmeden etrafa döküldü ve plajımızın üst kısmındaki otluk alan yanmaya başladı. Neyse ki; ekipler anında müdahale ettiği belirtildi. Kontrollü mesire alanları dışında mangal ve semaver yakmayalım çağrısı yapıldı.

















